Vlissingen Vintage groeit door op Jan Weugkade en Peperdijk

Vlissingen Vintage wordt dit jaar voor het eerst op de Jan Weugkade en Peperdijk gehouden. Het festival met muziek, mooie oude auto’s en 50-ies kledij kan zo groter groeien, laat de organisatie weten. Vlissingen Vintage duurt dit jaar van vrijdagavond 21 juni tot en met zondagavond 23 juni.

Voorheen werd Vlissingen vintage in de binnenstad georganiseerd, maar groeide daar uit z’n jasje. De Jan Weugkade en Peperdijk zijn een prachtig stukje Vlissingen en een hele mooie plek waar Vlissingen vintage meer ruimte kan krijgen. “Vanwege de populariteit van ons festival zijn wij gegroeid tot een mooi festival met een grote Vintage markt van 17 kramen. Er spelen 32 bands, die samen voor 36 uur live muziek zorgen. En uiteraard zijn er de oldtimers”, zegt medeorganisator Delilah Drenth-Lingier.

Klein begonnen

Verder is er gedacht aan de kleine fans. “Voor de kinderen staan er een draaimolen en een leuke racebaan, waar ook de kleinste zich mee kunnen vermaken. Dit paste allemaal niet meer in de binnenstad.” Vlissingen Vintage begon ooit als een eendaags festivalletje, met drie Vlissingse rock and roll bandjes, zes oldtimers en driehonderd man publiek.

In de loop der jaren is het gegroeid naar een driedaags muziekfestival met tweeëntwintig internationale bands, een vintage markt, een vinylbeurs, foodtrucks, custom made fietsen, een flea market, waar je je vintage spullen mag verkopen, kindervermaak en meer dan honderd oldtimer auto’s uit de jaren ‘40 tot en met ‘75.

Rockabillybands

Het programma van het driedaagse festival is dit jaar veelomvattend, met tientallen Nederlandse, Belgische, Britse, Deense en Zweedse rockabillybands en nog veel meer moois. Voor het volledige programma www.vlissingenvintage.com

Foto: Vlissingen Vintage