Veel wensen en reacties in wensbox dorpsraad Souburg

De dorpsraad Souburg stond zaterdag 25 mei met een wensbox op de Karolingenmarkt aan de Paspoortstraat. Doel was om wensen en ergernissen van Souburgers te verzamelen. Er kwamen ruim zeventig reacties binnen.

De wensen en reacties waren zeer divers. Klachten gingen over overlast op het Oranjeplein, hardrijders, auto’s met muziek, herrie van de snelweg, hondenpoep, verkeerd geparkeerde auto’s, gevaarlijke verkeerssituaties bij onder meer de kruisingen van de Bermweg-Kanaalstraat en Lekstraat-Oranjeplein, hardrijders in de Paspoortstraat, burenoverlast en slechte communicatie door de gemeente Vlissingen.

Maar er kwamen ook suggesties, zoals een Sinterklaasoptocht door de Gouwestraat voor ouderen, stimuleren van het historisch besef bij de Souburgers, meer openbare toiletten, behoud van het oude gemeentehuis (waar nu Omroep Zeeland is gevestigd), een multifunctioneel centrum, een nieuwe bibliotheek, een jeugdhonk in de Zwaan, nieuwe speeltuinen, meer bankjes, parken en groen, meer activiteiten voor 75-plussers, een jeu-de-boules-baan of een speelterrein in de Henri Dunantstraat.

Leefbaarheid verbeteren

De dorpsraad Souburg komt op voor de belangen van Souburg en wil de leefbaarheid in het dorp verbeteren. Die is volgens de dorpsraad de afgelopen jaren onder druk komen te staan door onder meer het verdwijnen van de snelle intercitytrein, de bibliotheek, buurthuis De Zwaan en andere voorzieningen. De pijnpunten lopen uiteen van het mogelijk verdwijnen van de buslijn en het laatste café van Souburg, tot de verkoop van het karakteristieke raadhuis van Souburg aan een commerciële ontwikkelaar en de patiëntenstop bij de huisartspraktijk. Ook zijn daar het (lange) wachten op de opening van de scholen in Souburg Zuid, de invulling van de Karolingenburg, de overlast op het Oranjeplein en het vinden van een jeugdhonk.

De vrijwilligers van de dorpsraad Souburg tijdens de Karolingenmarkt.