Thomas Azier en Jett Rebel op festival PopMonument Veere

Op zaterdag 15 juni keert muziekfestival PopMonument, het festival wat popmuziek verbindt met erfgoed, na twee uitverkochte edities (2021 en 2022), terug naar Veere. Met Jett Rebel en Thomas Azier zijn twee mooie hoofdacts gevonden.

Tijdens een avondvullend programma worden festivalbezoekers meegenomen op een muzikale reis in en langs monumentale gebouwen, met bijzondere muziek, kunst en verhalen uit dit pittoreske stadje. Centraal in Veere staat de Grote Kerk Veere. Met Jett Rebel en Thomas Azier zijn de headliners van het festival bekend. Jett Rebel zal een speciale akoestische set spelen in de Grote Kerk. Thomas Azier zal mét band het festival afsluiten op zaterdag 15 juni in de Grote Kerk Veere.

Thomas Azier en Jett Rebel

Azier is een Nederlandse artiest die begon met het maken van elektronische popmuziek en zich later richtte op meer experimentele vormen van muziek en zijn eigen taal vond. Thomas Azier is een Nederlandse artiest die begon met het maken van elektronische popmuziek en zich later richtte op meer experimentele vormen van muziek en zijn eigen taal vond. Jett Rebel is een gevestigde naam in de Nederlandse muziekscene. Als singer-songwriter, multi-instrumentalist en producer heeft hij een indrukwekkend oeuvre opgebouwd, dat zowel fans als critici blijft verrassen.

Amatorski

Eerder werden al Pitou, Amatorski, Porcelain id en KIND HUMAN bekendgemaakt. De Belgische band Amatorski is artist in residence dit jaar, met een speciaal programma voor de Kleine Kerk in Veere. Folkartiest Kiki Deirdre en singer-songwriter DEHAZE sluiten het rijtje nieuwe namen af. Hiermee is het muziekprogramma compleet. Het tijdschema wordt binnenkort gepubliceerd. Naast de Grote Kerk zijn er ook optredens in de monumenten Stadhuis, De Vierschaar, Kleine Kerk, Zeemanskamer en Cisterne.

Tickets

De kaartverkoop is gestart. Een regulier festivalticket kost 35,00 euro. Voor jongeren tot en met 27 jaar zijn een gelimiteerd aantal goedkopere tickets à 25,00 euro verkrijgbaar. Met een ticket krijgt de bezoeker toegang tot alle monumenten, muziek en kunst. Het festival begint zaterdag 15 juni om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 00.00 uur.

PopMonument Veere wordt georganiseerd in samenwerking met Grote Kerk Veere en mede mogelijk gemaakt door gemeente Veere, provincie Zeeland Impuls Jongerencultuur, Cultuurfonds Zeelandia, Lyfter, Hotel Zeezicht, Soundz en alle deelnemende locaties, artiesten en organisaties.

Foto: Lotte Brouwers