Dax Hovius, Grainbait en meer jong talent in de Piek bij Jampot XL

Sam de Jongh, Dax Hovius en Grainbait spelen 1 juni in de Piek in Vlissingen tijdens de Jampot XL. Een gevarieerde avond muziek voor en door het jongere muziekpubliek.

Als eerst zal Sam de Jongh de spits afbijten met een vette performance. Sam is een groot muzikaal talent. Hij speelt verschillende instrumenten en als songwriter schrijft hij zijn eigen nummers. Ook is hij een bekende bij de Jampot en onderdeel van de harde kern aan muzikale jongeren, die daar geregeld hun talenten delen. Dax Hovius is een 18-jarige artiest uit Zeeland. Met zijn liefde voor zowel oude als nieuwe muziek is z’n muziek een goede mix van beide, met inspiratiebronnen als Elvis, Billy Idol, maar ook Harry Styles en Stephen Sanchez. Volgend jaar zal zijn eerste plaat uit komen.

Rock

Het rocktrio Grainbait uit Tholen weet naadloos elementen van bluesrock, hardrock en grunge te mengen en creëert zo een repertoire dat resoneert met het verleden en tegelijkertijd de moderne luisteraar weet te boeien. Met sterk ritmische gitaarpartijen, krachtige vocalen, subtiele orgelgeluiden en een strakke, dreunende ritmesectie creëert Grainbait een onmiskenbare rauwe rocksound. De band schuwt ongebruikelijke maatsoorten niet, waardoor hun muziek een eigenzinnige twist krijgt. Met de release van hun nieuwe single ‘Fly Like an Eagle’ en het winnen van Podium-Z en de T-strijd finale heeft het Zeeuwse trio indruk gemaakt.

Aanvang 21 uur, Zaal open 20.30 uur. Entree 6 euro.