‘Tientallen zwarte katjes in opvang bij Scheldekat, maar lastig onder te brengen’

Stichting Scheldekat in Vlissingen vangt zwerfkatten op en brengt ze onder bij ‘pleeggezinnen’, totdat ze een nieuw thuis hebben gevonden. Momenteel zijn er enkele tientallen zwarte katjes opgevangen, maar die zijn niet zo makkelijk onder te brengen in een nieuw gezin, zegt penningmeester Marleen Drijgers.

Stichting Scheldekat heeft geen eigen asiel en is uitsluitend aangewezen op opvang bij pleeggezinnen. Die moeten wel voldoende tijd hebben om de jonge katjes te socialiseren, of er indien nodig mee naar de dierenarts te gaan. De stichting zoekt ook altijd nieuwe pleeggezinnen voor de katjes. Verder plaatst en beheert Stichting Scheldekat kattenhuisjes, waar verwilderde katten kunnen schuilen. Daarnaast doet ze nog veel meer voor zwerfkatten. De organisatie draait geheel op vrijwilligers en donaties.

Momenteel zijn er 43 zwarte kittens (jonge katten) opgevangen. “Daar is helaas niet zoveel animo voor bij kattenliefhebbers”, zegt penningmeester Marleen Drijgers. Er zijn twee Facebook-pagina’s. Op de pagina van Stichting Scheldekat zelf is vooral nieuws te vinden en op ‘Scheldekatjes zoeken een thuis’ staan de katten die beschikbaar zijn voor adoptie.

Foto: Stichting Scheldekat