Simone van der Vlugt met nieuwe roman in ZB Middelburg

25 april komt Simone van der Vlugt om 20.00 uur naar de ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB) in Middelburg. Aanleiding is haar nieuwe roman ‘Bloedlijn’, over machtsstrijd en onmogelijke liefde in de dertiende eeuw. Het familie-epos rond koning Willem en Floris V speelt zich gedeeltelijk af in Middelburg.

Van der Vlugt wordt geïnterviewd door onze lokale historica Marjolijn van Leeuwen. Haar boeken zijn te koop en kunnen gesigneerd worden onder het genot van een drankje. Simone van der Vlugt (1966) schreef eerder al romans, thrillers en jeugdboeken. Ze ontving diverse prijzen, waaronder de NS Publieksprijs. Er zijn ruim drie miljoen exemplaren van haar boeken verkocht.

Bloedlijn gaat over de machtsstrijd en onmogelijke liefde rond koning Willem en Floris V. Koning Willem is verwikkeld in een machtsstrijd met West-Friesland en doet er alles aan om dat opstandige volk aan zich te onderwerpen. Ondertussen wordt hij vader van twee zoons: de wettige Floris en de bastaard Alard. Na Willems dood ziet Floris zich genoodzaakt het werk van zijn vader af te maken en snakt Alard naar erkenning van de grafelijke familie. Als de twee jongemannen door het noodlot samengebracht worden, bundelen ze hun krachten om de strijd met hun vijanden aan te gaan en de familie-eer te redden.

Kaarten zijn verkrijgbaar via dezb.nl/bloedlijn.