Seniorenteam Handbalvereniging EOC houdt op te bestaan als er geen nieuwe leden komen

Het Seniorenteam van Handbalvereniging EOC houdt mogelijk op te bestaan als er voor volgend jaar geen nieuwe aanmeldingen komen. Dat meldt de vereniging. Ook de jeugdteams kunnen nog versterking gebruiken.

Dat meldt de vereniging in een mail naar WFM96. De handbalvereniging EOC is in 2018 opgericht uit een fusie van twee “oude” handbalverenigingen: VS Olympus uit Vlissingen en HV EMM uit Middelburg. De handbalvereniging EOC heeft ongeveer 150 leden en biedt de mogelijkheid voor de leden om te handballen op Walcheren en omstreken.

Handbal is een teamsport voor meisjes en jongens. Om te zorgen dat alle leden op hun eigen niveau kunnen trainen en spelen, is er een samenwerkingsverband met andere verenigingen opgezet. Hierdoor maken we handbal op alle niveaus binnen Zeeland mogelijk. Er worden naast de wedstrijden ook diverse activiteiten opgezet die de binding met de club versterken.

Na fusies tussen verschillende clubs nu dus echt lastig om het hoofd boven water te houden.
We bellen oud leden, studenten van de Rooseveldtacademie en HZ, middelbare scholen en vrienden om ze te verleiden (weer) lid te worden.

Nu is de club druk opzoek naar mensen die hun team komen versterken. Als er voor volgend jaar geen senioren meer inschrijven houdt het team mogelijk op te bestaan. En dat zou voor Walcheren een gemis zijn. In de strijd om weer leden te werven, organiseert EOC diverse activiteiten. Zo geven ze clinics op basisscholen, organiseren sportmiddagen en doen mee met Sport&Switch via gemeente Middelburg.

Vind jij het leuk om het handbalteam te versterken, of wil je een training bijwonen? Dat kan! Stuur dan een mailtje naar eoc-handbal@zeelandnet.nl

Foto: Dames 2 wint met 22-15 de Zeeuwse wedstrijd van HV Novitas ©HV -EOC