Inwoners Oost-Souburg nog niet gerustgesteld over bouw van acht levensloopwoningen

Omwonende van de Van Ginkelstraat in Oost-Souburg zijn nog niet gerust over de bouw van acht levensloopwoningen bij hun in de buurt. Voor hen zijn inloopavonden georganiseerd.

De Dorpsraad van Oost-Souburg heeft via een buurtbewoner van de Van Ginkelstraat een brief over een inloopmiddag betreffende de bouw van acht levensloopwoningen. In die brief worden zorgen geuit over de bouw.

De dorpsraad is geïnformeerd door buurtbewoners van de Van Ginkelstraat dat het parkeren daar momenteel al een probleem is. En dat dit ook mede is gekomen door de uitbreiding van kinderdagverblijf Dol-fijn (plus wegbrengen en ophalen van de kinderen wat nog extra hinder/overlast veroorzaakt). Daarnaast vind de buurt Van Ginkelstraat dat het ontbreekt aan speelgelegenheid voor kleine kinderen.

De dorpsraad Souburg vraagt aan de gemeente aandacht voor een goede afstemming van ruimte (de Van Ginkelstraat is een voorbeeld maar ook de recente plannen voor huisvesting van studenten in de Buteuxstraat en arbeidsmigranten langs het kanaal). Daarbij is een goede visie van groot belang.
Via o.a. thema-avonden vraagt de dorpsraad aan u (de bewoners van Souburg) om mee te denken en te reageren, zodat zij kunnen komen tot een goed beleid voor het dorp.

Zeeuwland meldt in de brief aan de buurtbewoners dat er acht levensloopbestendige woningen gebouwd gaan worden op de bouwkavel achter de woonvoorziening van Gewoon Wonen. Donderdag 15 juni werd de eerste inloopavond georganiseerd vanuit Zeeuwland, in samenwerking met de gemeente Vlissingen. Ook de dorpsraad van Souburg gaat kijken naar de plannen. Hou de facebookpagina van Dorpsraad Souburg in de gaten voor updates en eventuele inloopavonden.