Basisschool Vrouwenpolder winnaar van inzameling oude elektronische apparaten

Afgelopen 4 weken hebben leerlingen van 10 basisscholen op Walcheren en Schouwen-Duiveland maar liefst 8075 oude elektronische apparaten ingezameld, tijdens de E-waste Race Walcheren en Schouwen-Duiveland.

Ook basisschool De Wissel en Het Vlot uit Vlissingen deden mee! Dankzij de grote inzet van al deze leerlingen belandt de verzamelde apparatuur niet in de verbrandingsoven,  maar kan het worden hergebruikt en gerecycled. Basisschool de Goede Polder uit Vrouwenpolder is met 1065 ingezamelde apparaten de winnaar van de E-waste Race.  Wethouder Steketee van gemeente Veere overhandigde afgelopen donderdag de prijs. 

Wethouder Coen Bertijn: “Er kan er maar 1 de winnaar zijn. Dus jongens en meiden van De Goede Polder uit Vrouwenpolder, gefeliciteerd! Maar bij deze wedstrijd zijn er geen verliezers. Ik weet hoe goed óók de leerlingen van De Wissel en Het Vlot uit Vlissingen hun best hebben gedaan, samen met hun families en de hele buurt. Zo hebben we ook hier in Vlissingen veel elektronisch afval opgehaald en hebben de leerlingen van alles geleerd over verantwoord omgaan met schaarse grondstoffen. Daarom jongens en meiden: ook voor jullie een dikke pluim en heel erg bedankt voor al jullie werk!”