Wekelijks spreekuur voor inwoners van Vlissingen met klachten: ‘Er moet een oplossing komen’

In Vlissingen wordt vanaf vandaag een wekelijks spreekuur georganiseerd voor alle inwoners van de gemeente die hun verhaal willen doen over de zorg- en minimavoorzieningen. Ook zorgmedewerkers kunnen terecht met hun verhalen of klachten. De vakbond wil de verhalen en klachten van de inwoners kenbaar maken in Den Haag. “Er moet een oplossing komen”, zegt Kitty Jong, vicevoorzitter van de FNV.

Naast dat mensen hun beklag kwijt kunnen tijdens de spreekuren, krijgen ze gratis juridische steun als zij onvoldoende ondersteuning of zorg krijgen vanuit de gemeente. Ook staat er een team van advocaten en medici klaar om mensen bij te staan bij complexe gevallen.

Structurele problemen

Het spreekuur is een initiatief van vakbond FNV. De vakbond zegt dat uit informatieavonden blijkt, dat er problemen zijn rond de zorg- en minimavoorzieningen structureel zijn in Vlissingen. “Gemeenteraadsleden van de oppositie bevestigden dit beeld, maar kritische moties worden weggestemd door de coalitie. Hierdoor blijven inwoners en belangenverenigingen met lege handen achter”, zegt de vakbond.

Het spreekuur is er elke woensdag van 14.00 uur tot 16.00 uur in de maanden april, mei en juni. De spreekuren worden gehouden in Stichting Inloophuis Vlissingen.

Dit is een bericht van Omroep Zeeland.

Foto: Omroep Zeeland