Seks in de duinen levert 42 boetes op

In de duinen van Oranjezon zijn sinds mei 42 boetes uitgedeeld aan seksende bezoekers die voor overlast zorgden. Ook kregen 35 mensen een waarschuwing in het gebied tussen Oostkapelle en Vrouwenpolder. Omwonenden klaagden over ongewenste seksuele activiteiten en daarom besloot de gemeente Veere om onder andere extra te gaan controleren.

Door de boetes en waarschuwingen verschoven de problemen van Oranjezon naar de stranden op Neeltje Jans. Daarop zijn ook daar maatregelen genomen om seksende bezoekers in te dammen. De gemeente Veere is tevreden, maar gaat volgende strandseizoen wel aanpassingen uitvoeren.

Zo komen er nieuwe informatieborden. De informatie daarop moet volgens de gemeente beter aansluiten bij de borden die al in het gebied staan. Over deze borden zullen betrokkenen ‘op tijd’ geïnformeerd worden.

‘Orgie in de duinen’

De overlast door seks bij Oranjezon zorgde in mei voor veel commotie. Exploitanten van strandpaviljoens in de buurt merkten weinig van de overlast. Volgens hen schrikte het toeristen af en was het juist rustig op het naaktstrand van Oranjezon. Toch zagen vaste bezoekers regelmatig seksende mensen. Volgens sommigen was het soms een ‘orgie in de duinen’.

Als maatregel werd er ook een duinovergang in Oranjezon afgesloten. Duingang 71 ging 24 juli dicht en half oktober weer open.

Dit is een bericht van Omroep Zeeland.