Schrijfcafé en filosofisch festival in Middelburg

De Zeeuwse Bibliotheek houdt 3 april Schrijfcafé in Middelburg. Deelnemers kunnen schrijven over hun ervaringen en gedachten over vrijheid. 12 april organiseert de ZB ook het filosofisch festival Nachtuilen.

De Joodse schrijfster Etty Hillesum schreef in 1943: “Later, wanneer ik niet meer wonen zal op een ijzeren brits in een land, waar prikkeldraad omheen is, dan wil ik een lampje boven m’n bed hebben, zodat het ‘s nachts licht om me heen is, wanneer ik dat wil”. Wat zijn jouw ervaringen en gedachtes over vrijheid? Schrijf ze op en deel ze tijdens het schrijfcafé op 3 april 2024 in ZB Middelburg.

Deze creatieve bijeenkomst begint eerst met een korte lezing over Etty Hillesum en haar denken over vrijheid tijdens de bezetting en vervolging. Het Etty Hillesum Huis organiseert deze maand samen met de ZB verschillende inspirerende activiteiten rondom de in Middelburg geboren dagboekschrijfster.

De eerste ronde van het Schrijfcafé is Nederlandstalig en duurt van 13.00 tot 14.30 uur. De tweede ronde is Engelstalig en duurt van 15.00 tot 16.30 uur. Toegang is gratis en voor iedereen toegankelijk. Voor meer informatie en aanmelding, zie de website van de Zeeuwse Bibliotheek.

12 april vindt in de Vleeshal en het oude Stadhuis in Middelburg het filosofisch festival Nachtuilen plaats. Verschillende (internationale) sprekers delen deze avond hun blik op ‘chaos’. Onder andere Marjan Slob (Denker des Vaderlands), Rients Ritskes (schrijver en oprichter zen.nl), Marc De Kesel (schrijver en filosoof), Katrien Schaubroeck (schrijver en filosoof), Nathan Wildman (filosoof), Lisa van Sorge (filosoof) en Roeliena Aukema (curator) geven lezingen en workshops.

De inloop is om 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur. De avond eindigt om 23.30 uur. Toegang is gratis, aanmelden is verplicht. Ook kun je je aanmelden voor een filosofische rondleiding door de Vleeshal. Voor meer informatie en aanmelding, zie de website van de Zeeuwse Bibliotheek.