Scholen in Zeeland begonnen met E-waste race

Op 22 mei werd het startschot voor de E-waste Race gegeven door wethouder Eduard Smit op de Petrus Immensschool. Tien basisscholen in Zeeland strijden de komende 4 weken tegen elkaar om zoveel mogelijk elektronisch afval (ook wel e-waste) in te zamelen.

Van de deelnemende scholen komen er 2 scholen uit de gemeente Middelburg, namelijk het Vierschip en de Petrus Immensschool.

De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie!

Woont u in de buurt van een van de deelnemende scholen, dan kunt u tussen 22 mei tot 15 juni gemakkelijk en gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet u door uw elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl. Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters.