Repair Café Middelburg speciaal voor tuingereedschap

Zaterdag 8 juni 2024 organiseert Stichting Repair Café Middelburg een speciale reparatiebijeenkomst voor tuingereedschap. De bijeenkomst vindt plaats van 10.00 tot 15.00 uur in het Wijkcentrum het Palet in Middelburg.

Nu de zomer nadert en het tuinseizoen in volle gang is, hebben veel tuinliefhebbers hun gereedschap weer volop in gebruik. Het is dan ook van groot belang dat deze gereedschappen in goede staat verkeren om optimaal te kunnen genieten van het tuinieren. Helaas gaan tuingereedschappen door intensief gebruik vaak kapot of slijten ze snel. Daarom richt de bijeenkomst van 8 juni zich speciaal op reparatie van tuingereedschap, zoals grasmaaiers, heggenscharen, schoffels en snoeischaren.

Doe mee en leer repareren

Bij Stichting Repair Café Middelburg draait het niet alleen om het repareren van kapotte spullen, maar ook om het overdragen van kennis en vaardigheden. Bezoekers worden aangemoedigd om samen met onze vrijwilligers te werken aan hun defecte gereedschap. Zo leren zij zelf eenvoudige reparaties uit te voeren en krijgen hun kapotte spullen een tweede leven. Dit draagt niet alleen bij aan duurzaamheid en het verminderen van afval, maar bevordert ook de zelfredzaamheid.

De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Aanmelding van reparaties vooraf is wel noodzakelijk. Het formulier is te vinden op: www.repaircafemiddelburg.nl