Reddingsbrigade zoekt nieuwe redders

Kinderen en jongeren die houden van zwemmen kunnen vanaf deze week weer terecht bij de Middelburgse reddingsbrigade. Ze werken dan niet alleen aan hun zwemtechniek, ook leren ze zichzelf en anderen te redden in noodsituaties. Daarnaast kunnen oudere leden leren varen en deelnemen aan oefeningen en bewakingen van de eigen rampenploeg.

Bij de Van Dixhoornbrigade trainen kinderen en jongeren vanaf een jaar of 7. Bij de jongste zwemmers wordt met name de zwemtechniek verder verfijnd. Ook leren zij zichzelf of een vriendje te redden. Oudere kinderen gaan ook aan de slag met complexere reddingsacties. Zij leren bijvoorbeeld ook hoe onder water moet worden gezocht naar drenkelingen, hoe ze slachtoffers in paniek op een veilige manier kunnen benaderen en hoe een drenkeling aan wal moet worden gebracht.

De reddingsbrigade is meer dan alleen zwemmen. Er worden voor alle leden namelijk ook allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Leden vanaf 12 jaar kunnen lid worden van de junior rampenploeg welke regelmatig bewakingen uitvoert bij evenementen zoals deze maand Swim to Fight Cancer in Middelburg en de Abeelenrace op het Kanaal door Walcheren. De oudste leden kunnen zich aansluiten bij de senior rampenploeg. Deze kwam bijvoorbeeld in actie bij een overstroming in Limburg in de zomer van 2021.

Wie wil onderzoeken of de reddingsbrigade iets voor hem/haar is, kan gratis twee keer proefzwemmen. De jongste leden (tot +/- 10 jaar) zwemmen op de zaterdagochtend van 08.00 tot 09.00 uur. Op de vrijdag wordt gezwommen van 18.00 tot 19.00 (+/- 10 t/m 13 jaar), van 19.00 tot 20.00 uur (+/- 13-16 jaar) en van 20.00 tot 21.00 uur (16+). Meer informatie is te vinden op www.vandixhoornbrigade.nl/actie.