Het is lekker warm op Walcheren, maar wat kunnen we verwachten van het weekend?

Het is weer zomers warm op Walcheren, en waar de meeste mensen er van genieten, zuchten ook mensen onder de warmte. Zijn we het nog gewend, en wat kunnen we nog verwachten aankomend weekend?

Volgens MeteoZeeland.nl was de temparatuur gisteren iets lager dan op de woensdag. Gisteren werd er in Domburg maar liefst 30,9 graden gemeten. De hoogste temperatuur van het land (op basis van de KNMI stations} was Hoek van Holland met 30.4 graden.

Als we kijken naar de verwachtingen, blijft het vrijdag zonnig met middagtemperaturen tot 31 graden. Een zwakke wind, die eerst zuidoostelijk is, maar later de dag veranderlijk. Verder in het weekend is het op zaterdag en zondag zeer warm voor de tijd van het jaar. Ook dan kunnen we weer 31 graden aantikken. Wel is er in de nachten kans op mist. Let dus goed op dat je genoeg drinkt!

Vanaf maandagavond kunnen er weer enkele regen en/of onweersbuien op ons af komen. Als deze aan land komen, zullen zij ook zorgen voor verkoeling, wat dinsdag intreed. Vanaf dan zijn de warme dagen over.

Smog

Let op als je gevoelig bent voor smog! Tot zaterdag 9 september heb je dan kans dat je er last van krijgt! De luchtkwaliteit is naar verwachting tot zaterdag onvoldoende tot slecht in Zuid en Midden Nederland vanwege smog door de Ozon. Het RIVM adviseert mensen die hier last van hebben, om zware lichamelijke inspanning te beperken. Het RIVM verwacht dat de ozonconcentraties op zondag 10 september ook hoog kunnen zijn, maar de verwachtingen zijn onzeker. Vanaf maandag 11 september verwacht het RIVM geen smog. Dan neemt de bewolking toe en daalt de temperatuur.

Kortom: Geniet aankomend weekend nog van het heerlijke weer!