PvdA verklaart klacht van Vlissingse fractievoorzitter Frances Oreel wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag ongegrond

D

Omroep Zeeland heeft de conclusie van het onderzoek gelezen. Die luidt: ‘De commissie is unaniem van mening dat er geen sprake is van seksueel grensoverschrijdend gedrag, intimidatie, pesterijen, stalking of ander grensoverschrijdend gedrag. De klachtencommissie acht de klacht van Frances Oreel over … (naam bij de redactie bekend) inzake (seksueel) grensoverschrijdend gedrag, intimidatie en pesterijen ongegrond.’

‘Bevrijd en weer blij’

Het beschuldigde PvdA-lid wil ondanks deze uitspraak (nog) niet in de publiciteit treden. “Ik ben niet iemand die snel van slag is. Maar naar aanleiding van dit oordeel ben ik bevrijd en voel me weer blij.” Over Frances Oreel wil hij verder niets zeggen. “Ik denk dat ze nu zelf haar conclusies moet trekken. Daar wil ik het bij laten.” De voorzitter van het PvdA-gewest Zeeland Conny Miermans bevestigt dat de klachtencommissie uitspraak heeft gedaan. Inhoudelijk wil ze niet op de zaak ingaan.

In opdracht van het PvdA-gewest hebben de Zeeuwse PvdA-partijprominenten Jan Lonink (oud-burgemeester van Terneuzen) en Marjan de Koster (oud-Statenlid) onderzoek gedaan naar verstoorde verhoudingen binnen de PvdA Vlissingen, waarbij de naam van Oreel ook wordt genoemd.

Rapport Lonink

Het gewestelijk bestuur wilde het rapport naar aanleiding van dit onderzoek, dat al enige tijd klaar is, niet publiceren voor de PvdA-klachtencommissie over de klacht van Oreel had geoordeeld. Nu dat is gebeurd, weet gewestelijk voorzitter Miermans nog niet wanneer het rapport wordt gepubliceerd en de PvdA-afdeling Vlissingen een ledenvergadering hierover belegt.

Frances Oreel wilde desgevraagd vooralsnog niet reageren op het oordeel van de klachtencommissie.