Première en theatertour DeuX met voorstelling ‘BRAK’

Theater DeuX speelt ‘BRAK’ in twee verschillende theaters in Vlissingen en Middelburg vanaf 19 april 2023.

‘BRAK’, een toneeltekst van Frank Houtappels en onder regie van Anke Tanihatu, gaat in première in Theaterzaal Scheldehof te Vlissingen. In mei zijn er twee voorstellingen in Middelburg.

BRAK is een komische en hartverscheurende voorstelling over het leven en de liefde. “Stel…. Het is misschien wel de ergste ziekte die er is, de ziekte van Stel.” Will en Tosca zijn broer en zus uit een groot gezin. Zij zijn als enige twee overgebleven, de jongste en de oudste. Zij delen behalve een appartement ook een levenslang verleden. Ze zorgen voor elkaar, mopperend en zeurend, grappend en snerend. Hun liefde voor elkaar zit verstopt in ergernissen en bemoeizucht. Zonder zicht op nog veel toekomst, kauwen ze keer op keer op het leven dat achter hen ligt. Een dramatische gebeurtenis uit hun kindertijd vreet zich een weg naar vandaag, de laatste middag met z’n tweeën.

Speeldata Theaterzaal Scheldehof, Peperdijk 263 in Vlissingen: vrijdag 19 april 20.00 uur, zaterdag 20 april 20.00 uur en zondag 21 april 14.30 uur. In het Minitheater aan de Middelburgse Verwerijstraat 53: zaterdag 10 mei 20.00 uur en zondag 12 mei 14.30 uur Kaarten kosten 12,50 euro en zijn te bestellen via www.theaterdeux.nl