Bankinformatiepunt in ZB Middelburg

ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB) in Middelburg heeft een bankinformatiepunt geopend. Het is een initiatief van ABN AMRO, ING en Rabobank in samenwerking met bibliotheken en maatschappelijke organisaties.

Je kunt er terecht met vragen over dagelijkse bankzaken. Het bankinformatiepunt is voor mensen die hulp zoeken bij de digitale dienstverlening van banken. Het bankinformatiepunt is open op dinsdagen tussen 14.30 en 16.30 uur. Je kunt er zonder afspraak binnenlopen.

Zo’n 2,6 miljoen Nederlanders hebben veel moeite met het (digitaal) regelen van hun bankzaken. Dit bankinformatiepunt is onderdeel van een landelijke proef in achttien gemeenten door het hele land. Men kan er algemene vragen beantwoorden, uitleg geven over betalen en andere bankzaken en je helpen om de juiste informatie te vinden.

Je kunt er geen persoonlijke en vertrouwelijke bankzaken regelen zoals betalingen uitvoeren, een lening afsluiten of een spaarrekening openen. Als dat nodig is, brengt het bankinformatiepunt je in contact met iemand van je eigen bank die wél persoonlijke en vertrouwelijke bankzaken kan begeleiden.