Opnieuw drie mogelijke uithalers aangehouden in Vlissingense haven, derde keer binnen een week

De politie heeft voor de derde keer in een week tijd mogelijke uithalers aangehouden bij hetzelfde schip dat aangemeerd lag in de haven van Vlissingen. De drie mannen worden morgen voorgeleid.

Het drietal werd in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden nadat zij over het hek klommen in het Vlissingse havengebied. Toen de politie, Douane en Koninklijke Marechaussee de mannen en hun auto controleerden, vonden ze lege sporttassen, mobiele telefoons en portofoons.

De politie vermoedt dat het gaat om zogenoemde uithalers. Dat zijn personen die drugs die per schip het land in komen uit de containers halen.

Het is de derde keer binnen een week tijd dat er personen worden betrapt in de haven van Vlissingen. In totaal zijn er negen verdachten aangehouden.

Gewilde vracht

De politie bevestigt dat ook deze verdachten het hadden gemunt op een schip dat voor vertrek uit Zuid-Amerika is gecontroleerd. Daarbij zijn grote hoeveelheden cocaïne aangetroffen. Het schip is inmiddels vertrokken uit de haven van Vlissingen, de Douane heeft bij controle geen drugs gevonden.

Dit is een bericht van Omroep Zeeland.