Middelburg pakt fietsenoverlast ”innovatief’ aan

Op uitgaansavonden worden in Middelburg beamers neergezet die met licht aangeven waar je je fiets wel en niet mag zetten. Er staan volgens de gemeente zoveel fietsen in het uitgaansgebied dat hulpdiensten er moeilijk doorheen kunnen komen. Verder zullen foutgeparkeerde fietsen weggehaald worden en de kosten daarvoor moet de eigenaar zelf betalen.

De Middelburgse Markt is een populaire parkeergelegenheid voor fietende stappers, toeristen en mensen die een boodschapje moeten doen. De overlast die dat met zich meebrengt wil de gemeente tacklen met een ‘innovatieve maatregel’.

Het gaat om een systeem bestaande uit beamers die via geprojecteerde kleuren op de straat aangeven waar wél en waar absoluut geen fietsen mogen staan.

De projecties zullen op drukke avonden gericht zijn op de hoek vanaf de Helm/Markt richting de Vlasmarkt en op de hoek van de Pottenmarkt. Juist die routes zijn zeer belangrijk voor hulpdiensten.

Maar er is meer: Middelburg zal de komende periode vaker foutgeparkeerde fietsen verwijderen. Dat gaat zonder waarschuwing: als de fiets een belangrijke doorgang hinderd wordt deze meteen verwijderd.

In andere gevallen wordt aan de fiets eerst een label aangebracht. Hierop staat dat de fiets wordt verwijderd wanneer deze niet binnen één uur is verplaatst. Dat is op andere plekken in Mddelbug vier uur.

De eigenaar van de fiets moet de kosten van het verwijderen zelf betalen.

Dit is een bericht van Omroep Zeeland.

De brandweer kon er bijna niet langs in verband met de vele fietsen (foto gemeente Middelburg)