‘Mosselfeesten Middelburg op de tocht door strengere regels gemeente’

De Mosselfeesten op de Middelburgse Vlasmarkt gaan dit jaar mogelijk niet door, onder meer omdat door nieuwe eisen vanuit de gemeente de kosten enorm zijn gestegen. De fractie LPM in de gemeenteraad heeft hier vragen over gesteld aan het college van B en W.

Normaliter vinden de mosselfeesten op de Vlasmarkt eind juli plaats. Via sociale media en navraag onder horecaondernemers heeft fractievoorzitter Jesse Aarnoutse echter begrepen dat dit driedaagse festival met Zeeuwse mosselen en live muziek mogelijk niet door gaat. Dat vindt de lokale partij zeer spijtig. Reden zouden onder meer de strengere regels zijn, waardoor de kosten enorm stijgen. Dat zou niet zijn op te brengen is voor de ondernemers aan de Vlasmarkt. LPM vindt dat jammer, want het evenement zet Middelburg op de kaart en brengt allerlei mensen bij elkaar.

Daarom vraagt de partij hoe dit heeft kunnen gebeuren en welke rol de gemeente Middelburg hierin heeft gehad. Ook wil ze graag weten in welk opzicht de regels zijn gewijzigd ten opzichte van voorgaande jaren. Tenslotte vraagt Aarnoutse het college met de organisatoren in gesprek te gaan en samen tot een oplossing te komen.

Foto: Omroep Zeeland