Mogelijk minder jonge asielzoekers in Serooskerke en wellicht ook op andere plek

Er komen mogelijk minder jonge asielzoekers in Serooskerke (W) dan de vijftig die de gemeente eerst had aangekondigd. Ook worden ze wellicht op een andere plek in het dorp gehuisvest dan de Zandput. Dat heeft de gemeente vanmiddag in een persbericht bekend gemaakt.

Het college van burgemeester en wethouders (B en W) kondigde in oktober aan 50 alleenstaande minderjarige vluchtelingen op een terrein achter verenigingsgebouw de Zandput te willen huisvesten. Tegen het besluit ontstond direct veel protest in het dorp. Men vond het aantal op te vangen jonge mannelijke asielzoekers te groot in vergelijking met de ruim 30 jongens die in het dorp wonen.

Grote politieke weerstand

Tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad op 8 november bleken alle partijen de nodige bezwaren te hebben. Deze grote politieke weerstand en de negatieve reacties van tien insprekers tijdens de vergadering doet B en W nu besluiten een definitieve beslissing uit te stellen.

Wethouder Bert Tuk (CU): “We gaan zorgvuldig om met alle reacties en daarom nemen we nog geen definitief besluit. Eerst onderzoeken we alternatieve locaties in Serooskerke. De Zandput is daarmee nog niet uit beeld. Verder zijn we met het COA in gesprek om met minder dan 50 opvangplekken op de nog te bepalen locatie te starten.”

De gemeente verwacht dat dit onderzoek nog enkele weken duurt. Een definitief besluit wordt pas eind januari verwacht.