Mike Bolink na magistrale inhaalrace winnaar Strandcross Zoutelande

Mike Bolink is zaterdag de grote winnaar geworden van de Strandcross Zoutelande. De Yamaha-rijder passeerde na een prachtige comeback in de laatste bocht de Zeeuw Jordan-Lee van Maaren en pakte met twee manche-overwinningen de eindzege.

De crosser uit het Overijsselse Holten had met winst in de eerste manche de beste papieren om de 500cc-klasse in de Strandcross op zijn naam te schrijven. In de tweede manche ging het echter al vroeg mis, want in de tweede bocht maakte hij een foutje, viel van zijn motor en moest vanuit de achterhoede aan een inhaalrace beginnen.

Van Maaren, tweede in de eerste manche, profiteerde van de duikeling van Bolink. De Vlissinger passeerde na zeven rondes ook de uit de startblokken gevlogen Henk Pater. Bolink was inmiddels flink op stoom gekomen, want na vijf ronden had hij alleen nog Pater en Van Maaren voor zich.

Pater had halverwege de tweede manche geen antwoord op een aanval van Bolink, waarna Bolink het gat met Van Maaren steeds verder dichtte. In de nagelbijtende laatste ronde lukte het de Yamaha-rijder om Van Maaren te passeren en er met de eindoverwinning vandoor te gaan. Van Maaren moest genoegen nemen met een tweede plek, Pater werd derde.

In de 250cc-klasse, die samen met de 500cc-rijders reden, was er Zeeuws succes. Mats Leeuwesteijn greep de winst voor Danny van de Bosse en Roy Deurwaarder. In de 125cc-klasse was er succes voor Danilo Riemsdijk, terwijl Dennis Schelleman de Veteranen-klasse op zijn naam schreef. 

De Belg Stef van Baelen was de beste Vrijetijdsrijder in het Zeeuwse zand, waar MC De Pekelinge volgend jaar de veertiende editie van een van de laatst overgebleven strandcrosses in Nederland hoopt te organiseren.

Foto: MC de Pekelinge