Minister Franc Weerwind in Vlissingen: ‘Justitieel Complex Vlissingen gaat door’

Het JCV, het Justitieel Complex Vlissingen komt er! Dat was de belangrijkste boodschap die ik vandaag voor Zeeland heb.” Met deze woorden begon minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) zijn toelichting voor raads- en Statenleden in het stadhuis van Vlissingen.

Dat op dit moment de EBI-gevangenis in Vught wordt uitgebreid, betekent niet dat het project in Vlissingen niet meer nodig is, stelt Weerwind. “Inderdaad zijn we ook bezig met een tweede Extra Beveiligde Inrichting (EBI) en een hoogbeveiligde zittingszaal in Vught. Maar de georganiseerde misdaad groeit en ik heb extra capaciteit hard nodig. Dus onze plannen in Vlissingen gaan door.”

Komt het wel of niet?

Weerwind sprak vandaag met gedeputeerde Dick van der Velde, wethouders, raadsleden van de Vlissingse gemeenteraad, statenleden en inwoners. Die hadden eigenlijk allemaal dezelfde prangende vraag: komt het Justitieel Complex Vlissingen er nou wel of niet? De minister probeerde het zo duidelijk mogelijk te stellen: “Het complex komt er.”

Naar het terrein

Voor het bezoek aan het Vlissingse gemeentehuis, ging Weerwind persoonlijk kijken op het terrein aan de Oostelijke Bermweg, tussen de Buitenhaven en Ritthem. Waar ooit de nieuwe marinierskazerne gepland was, moet dus nu het nieuwe complex komen.

Weerwind is zich ervan bewust dat de minister vóór hem ook al stellige beloftes deed over het complex. “Of ik anders ben dan de andere bestuurders, moet u straks zelf bepalen.”

Aanpakken

Volgens Weerwind zullen de Zeeuwen binnenkort merken dat er wel degelijk begonnen wordt aan de aanleg, Zo wordt een start gemaakt met het landschapspark dat rond het complex komt te liggen, en ook zal een begin worden gemaakt met de aanbesteding, zodat aannemers zich kunnen inschrijven voor werkzaamheden.

De minister komt voortaan ieder jaar naar Vlissingen om persoonlijk te zien hoe het staat met de voortgang.

Dit is een artikel van Omroep Zeeland.

Minister Weerwind (links) wordt verwelkomd door burgemeester Van den Tillaar van Vlissingen (foto: Omroep Zeeland)