Mijn uit Tweede Wereldoorlog gevonden in Binnenhaven

In de Vlissingse Binnenhaven werd dinsdag een mijn uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. De ontsteking ontbrak, dus er was geen kans op ontploffing meer, volgens de ingeschakelde Explosieven Opruimingsdienst (EOD).

De ruim 900 kg wegende mijn werd bij de Piet Heinkade gevonden, tijdens werkzaamheden in de Binnenhaven. Vlissingen lag gedurende de Tweede Wereldoorlog veelvuldig onder vuur en was vaak doelwit van geallieerde luchtaanvallen. Nadat de mijn was gevonden werd het scheepvaartverkeer in de Binnenhaven direct stilgelegd. Ook de sluizen werden enige tijd afgesloten voor publiek.

Omdat de ontsteker ontbrak hoefde de mijn niet onmiddellijk weg. Later zal het explosief op een veilige plaats onschadelijk worden gemaakt.

Foto: Peter Urbanus