Met geluidsflitspaal wil de SGP knallende uitlaten en overlast op Vlissingse boulevard tegengaan

Een knallende uitlaat, nog een extra peut gas geven en dan snel over de boulevards van Vlissingen scheuren. De automobilisten beleven er zelf een hoop plezier aan, alleen omwonenden hebben er last van. Maar met hun klachten kunnen ze bij de gemeente niet terecht en daarom trekt SGP Vlissingen aan de bel.

Rond de avonduren, als de boulevards weer open zijn voor gemotoriseerd verkeer, gaat het volgens de omwonenden flink te keer. De knallen galmen volgens hen tegen de hoogbouw, waardoor het op de hoger gelegen etages nog beter hoorbaar is. Een van de bewoners heeft de overlast gemeld via de MijnGemeenteApp, maar heeft daar nooit iets op gehoord.

Reden voor de SGP Vlissingen om vragen te stellen, aldus Lilian Janse-Van der Weele. “Er zijn meerdere mensen die hier last van hebben, zij worden wakker van de knallende uitlaten”, vertelt Janse-Van der Weele. “Het klinkt er soms alsof je wordt beschoten. Het geluid galmt tegen de gebouwen op en het gebeurt vaak.

Janse-Van der Weele wil dat er verkeersdrempels komen op de boulevard zodat er minder snel gereden wordt. Daarnaast wil ze ook een proef met een geluidsflitspaal. “Dat doen ze al in Amsterdam en Rotterdam, dus waarom niet in Vlissingen?” Hoe het werkt? “De paal die meet geluid en als je dan over het aantal toegestane decibellen heen gaat, dan registreren ze je kenteken”, legt Janse-Van der Weele uit. Maar omdat het nog een proef is, kunnen er nu nog geen boetes worden uitgedeeld.

-Dit is een bericht van Omroep Zeeland-