Jarenlange overlast vanwege leegstaande woningen in Koudekerke, gemeente grijpt in

Ongedierte, overwoekerde tuinen en een verloederde uitstraling. Een rij leegstaande woningen in de Banckertstraat in Koudekerke zorgt al jarenlang voor overlast bij omwonenden. De gemeente snapt de zorgen en hoopt de problemen nu eindelijk op te lossen.

Het gaat om acht woningen in de Banckertstraat die al meer dan tien jaar leegstaan. Naast de verloedering zien buurtbewoners dat de situatie onveilig is. Zij vinden bijvoorbeeld dat er brandgevaar is omdat iedereen de leegstaande woningen kan betreden. Daarom is een groep bewoners naar de gemeente gestapt om de overlast aan te kaarten.

Eigenaren nog niet achterhaald

De gemeente zegt de afgelopen tien jaar te hebben geprobeerd om de eigenaren zover te krijgen om de woningen te renoveren en vervolgens verkopen of verhuren. Dat is vooralsnog niet gelukt.

Opnieuw waagt de gemeente een poging om te achterhalen wie de eigenaren van de woningen zijn. Zij worden vervolgens gestimuleerd de huizen te verkopen en desnoods een dwangsom op te leggen. Als dat niets oplevert, moeten de huizen zodanig opgeknapt worden, dat ze geschikt zijn voor verhuur.

Dit is een bericht van Omroep Zeeland.