Veere doneert één euro per inwoner aan slachtoffers overstromingen Libië

De gemeente Veere gaat één euro per inwoner overmaken aan het Rode Kruis voor hulp aan de slachtoffers in Libië. In totaal komt dat neer op een bedrag van 22.000 euro.

Met de donatie wil de gemeente haar steun uitspreken aan het land dat in september door een natuurramp werd getroffen. “Aan de slachtoffers van de aardbeving in Marokko hebben we 22.000 euro gedoneerd en als gemeente Veere willen we uiteraard ook de slachtoffers in Libië steunen en helpen”, zegt burgemeester Frederiek Schouwenaar.

In september begaven twee oude dammen in Libië het als gevolg van de grote hoeveelheid regen door storm Daniel. Door de overstromingen die hierop volgden kwamen duizenden mensen om het leven. Volgens internationale hulporganisaties worden nog eens duizenden mensen vermist. Zeker 43.000 mensen zouden zijn ontheemd, zei de Internationale Organisatie voor Migratie in september.

Eerder deden verschillende Zeeuwse gemeenten ook zo’n donatie aan de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. In februari doneerden bijna alle gemeenten één euro per inwoner aan Giro 555 voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

Dit is een bericht van Omroep Zeeland.

Archieffoto: burgemeester Frederiek Schouwenaar (Omroep Zeeland)