Festival Culturen Carrousel in Dauwendaele met eten, muziek, dans en dichtkunst

Zaterdag 22 juni vindt in winkelcentrum Dauwendaele de eerste editie van de Culturen Carrousel plaats. Van 10.00 uur tot 17.00 uur kunnen bezoekers genieten van een uitgebreid multicultureel programma met dichtkunst, muziek, zang, dans en lekker eten.

Inwoners en andere betrokkenen gaan er voor zorgen dat de bezoekers ondergedompeld worden in verschillende culturen. De toegang is gratis. Het programma kenmerkt zich door veelkleurigheid en diversiteit. Er zijn lekkere hapjes uit vele landen. Daarnaast is er muziek en dans met folkloristische of etnische accenten. De Culturen Carrousel wordt om 10 uur geopend door wethouder Willemien Treurniet.

Programma

Daarna volgt een mooi programma met volop muziek. Om te beginnen Rezan Habash met muziek, gedichten en zang, muziek uit Oekraïne, Kosovo en Bosnië, Tai Chi, klederdracht door het Pennywafelhuis, Oriental Dance Company Zeeland met buikdansen, de Molukse dansgroep met Menari Lenso, Eddy Telapary & Friends met Indo/Molukse muziek en wereldmuziek van Hayat Ketiga met Aziatische, Arabische en rock-invloeden. Het programma duurt tot 16.30 uur.

Wijkteam Dauwendaele

De Culturen Carrousel wordt georganiseerd door het Wijkteam Dauwendaele, ondersteund door de gemeente Middelburg. Het Wijkteam is de samenwerkingspartner voor de gemeente in het verbeteren van de leefbaarheid in de wijk. Aanleiding voor de Culturen Carrousel is de wens van de gemeente Middelburg om juist ook in de wijken aandacht te besteden aan het Zeeuwse Slavernijverleden.

De Syrische kunstenaar Rezan Habash treedt als eerste op zaterdag. (foto: Omroep Zeeland)