Verdachten van cocaïnesmokkel Vlissingen-Oost langer vast

De 59-jarige directeur van een overslagbedrijf in Vlissingen-Oost die begin mei werd opgepakt op verdenking van van smokkel van cocaïne, blijft voorlopig nog in hechtenis. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Breda woensdag bepaald. De man wordt ook van witwassen en valsheid in geschrifte verdacht.

De 59-jarige man uit Burgh-Haamstede werd op maandag 6 mei opgepakt, samen met nog twee andere verdachten van 43 en 56 jaar oud. De politie deed toen samen met de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD onder meer invallen bij een havenbedrijf in Ritthem en een bedrijf in Zierikzee. Aan de actie deden ruim 150 opsporingsambtenaren mee. Op zes locaties vonden doorzoekingen plaats.

Verdenkingen

Het drietal wordt volgens het Openbaar Ministerie verdacht van invoer van cocaïne uit Zuid-Amerika, valsheid in geschrifte en deelname aan een criminele organisatie. Op 15 mei bepaalde de raadkamer van de rechtbank in Breda al dat het voorarrest van de drie werd verlengd met 90 dagen voor de andere twee verdachten en 30 dagen voor de man uit Burgh-Haamstede.

Diens voorlopige hechtenis nu dus met nog eens 60 dagen verlengd, omdat de verdenking tegen hem is uitgebreid. Het gaat nu niet alleen om verdenking van cocaïnesmokkel, maar ook om mogelijk witwassen en valsheid in geschrifte. De drie verdachten moeten op 8 augustus voor de rechter verschijnen.

De rechtbank in Breda besloot het voorarrest met nog eens 60 dagen te verlengen. (Foto Rechtbank Zeeland-West-Brabant)