Digitaal platform WijVlissingen wil sociale samenhang in de gemeente versterken
Inwoners van Vlissingen krijgen een eigen digitaal platform om berichten te delen met elkaar op het nieuwe ‘social media’ platform WijVlissingen. Het is een initiatief van Buurtteams Vlissingen, een organisatie die inwoners kosteloos ondersteunt met hulp, advies en activiteiten op alle leefgebieden.
Het platform wordt ondersteund door de aanpak van Mijn Buurtje, een organisatie die communityplatformen voor wijken en buurten bouwt. Deze online community biedt inwoners, ondernemers en organisaties de mogelijkheid om elkaar makkelijk te vinden en samen verbindingen aan te gaan. Doel is om inwoners te betrekken bij hun leefomgeving en sociale problematiek en eenzaamheid tegen te gaan,’ zegt directeur Gerben Rodts. Met WijVlissingen wil Buurtteams ideeën delen, initiatieven starten en buurtactiviteiten waar iedereen aan mee kan doen opzetten.
‘Buurtverbinders’ gezocht
Deze zomer wordt het eerste deel van het platform, de sociale kaart, gelanceerd. Met de zoekfunctie kan men op dit kaartje zien waar dienstverleners als fysiotherapeuten, budgetcoaches of apotheken zijn in Vlissingen. De rest van het platform wordt ingericht door zogeheten buurtverbinders – de inwoners zelf die het leuk vindt om een bijdrage te leveren.
Locaties later bekend
Daarom organiseert Buurtteams bijeenkomsten om uit te leggen hoe het gaat werken, en vragen te stellen voor iedereen die geïnteresseerd is. De bijeenkomsten zijn voor dorps- en wijkraden op 17 september vanaf 19.30 uur en voor inwoners op 1 oktober vanaf 19.30 uur. De bijeenkomsten duren ongeveer 1,5 uur. Aanmelding vooraf is niet nodig en toegang is gratis. Momenteel zijn de locaties nog niet bekend, zegt Rodts. Die worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. Meer informatie is te vinden op www.buurtteamsvlissingen.nl.
Buurtteams Vlissingen
Buurtteams Vlissingen ondersteunt en activeert inwoners van Vlissingen laagdrempelig en gratis. De organisatie is er voor alle inwoners, met ondersteuningsvragen op de thema’s opvoeden en opgroeien, ondersteuning en gezondheid, geldzaken en meedoen. Ze gaan actief de wijk in, om inwoners een luisterend oor te bieden in een veilige omgeving. Tot slot organiseren ze ook inclusieve uitjes en activiteiten, wat goed is voor de verbinding, mentale gezondheid, vitaliteit en financiële stabiliteit.
Foto: WFM96