Podium de Piek zoekt helpende handen voor Vlissings festival Piekstroom eind juni

Podium de Piek in Vlissingen organiseert 28, 29 en 30 juni Piekstroom, een mooi alternatief voor Festival Onderstroom, dat dit jaar niet door gaat. Daarvoor is wel extra inzet nodig. Helpende handen zijn dus zeer welkom.

Podium de Piek draait geheel op vrijwilligers. Daarvan zijn er gelukkig tientallen, maar voor een weekeinde muziek in de Piek zelf, maar ook op straat her en der in Vlissingen, heeft de organisatie extra mensen nodig. Het gaat dan om barvrijwilligers, mensen voor de entree, de catering en manusjes van alles.

Daar staat geen geld tegenover, maar wel vrijkaartjes voor twee personen, kijkje achter de schermen en uiteraard veel gezelligheid en misschien wel nieuwe vrienden. Daarnaast zoekt de Piek altijd nieuwe vrijwilligers voor de reguliere programmering.

Duitse fanfarepunkrock

Herr Marie speelt vrijdagavond 28 juni in de Piek. De band komt uit het Saarland en heeft tot nu toe een succesvolle tijd gehad. Na een tournee door Brazilië in 2023 volgden concerten en festivals. Herr Marie is indie, alternatief, punk en rock. Ze zijn een muzikale familie die hun passie voor muziek graag delen met hun fans. Dat word knallen met deze Duitstalige fanfarepunkrockers.

Jong talent

Zaterdagmiddag 29 juni is de beurt aan Popsport, hét coachingtraject voor Zeeuwse jonge, talentvolle muzikanten, bands, dj’s en producers die verder willen komen met hun eigen muziek. Dit jaar doen maar liefst zeven jonge acts (14 tot 21 jaar) mee aan het traject, dat bestaat uit verschillende workshops op muzikaal en zakelijk gebied. Denk aan: songwriting, artist branding, stageperformance, podium techniek en muziek opnemen. Op zaterdag 29 juni presenteren deze jonge muzikanten zich in de Piek. Vanaf 15 uur.

Gitaarvirtuoos Mart Hillen

Zaterdagavond 29 juni om 21 uur speelt Mart Hillen in de Piek. In zijn nieuwe theaterprogramma #1 speelt de gitaarvirtuoos zijn favoriete nummer 1-hits. Wat is het populairste kerstlied? Welke Nederlandse nummers stonden bovenaan de hitlijsten in het buitenland? Wat hoor je op begrafenissen en met welke muziek vrij je graag? Mart laat zijn gitaar grommen, huilen en zingen. Het is een bas, een piano en een drumstel in één. Mart weet zijn gitaar als een band te laten klinken, maar heeft soms maar een paar noten nodig om een verhaal te vertellen. Aansluitend draait de Vintage Vinyl Disco Show de meest dansbare underground pareltjes, guilty pleasures en bijna vergeten hits uit hun platenkast.

Kindervoorstelling Tijl Damen en straatmuzikanten

Zondagmiddag 14.00 uur speelt Troubadour Tijl Damen in de Piek. Samen muziek maken vindt hij het leukste. Bij deze interactieve muziekvoorstelling haalt Tijl alles uit de kast om een diversiteit aan instrumenten te introduceren, waarbij hij telkens weer een andere ingang vindt om zijn publiek te activeren en bij de show te betrekken. Van ukelele tot grote trom, van didgeridoo tot gitaar, van mandoline tot djembé en boomwhackers tot accordeon. Ook zijn eigen lijf gebruikt Tijl graag als muziekinstrument.

Daarnaast spelen tien straatmuzikanten door op deze zondagmiddag in de Vlissingse binnenstad. Voor meer informatie: www.depiek.nl