Open tuinenroute in Veere komend weekeinde

Na de vele regen was het heel hard werken om alles weer toonbaar te maken voor tuineigenaren die meedoen aan de Veerse open tuinenroute. In het weekend van 8 en 9 juni zijn de tuinen en hofjes weer te bezoeken.

De 15de editie van het opentuinenweekend Veere zal plaatsvinden op zaterdag 8 juni van 11.00-17.00 uur en zondag 9 juni van 12.00-17.00 uur. In het tweede weekend van juni vormt Veere Stokrozenstad het bloemrijke decor voor het jaarlijks terugkerend open tuinenweekend. Naar goede traditie stellen particuliere eigenaren hun ‘Zeeuwse hofjes’ open voor publiek. Van ommuurde binnenplaats tot landelijk vergezicht: iedere tuin heeft zijn eigen karakter.

Wandeling stadswallen

De tuinenroute voert langs de pittoreske steegjes van Veere die, bezaaid met stokrozen, een spectaculaire aanblik bieden. Tijdens de tocht langs de deelnemende tuinen is er de mogelijkheid om aan te sluiten op de wandelroute over de Veerse stadswallen. Vanwege het lustrum zullen 15 tuinen te bezoeken zijn, in plaats van tien zoals gebruikelijk. De entree per tuin is 2 euro. Een passe-partout voor alle tuinen kost 10 euro en is verkrijgbaar in de kleine kerk van Veere. De opbrengst van de entreegelden komt ten goede aan het restauratiefonds van deze kerk.

Kleine kerk

De kleine kerk in Veere vormt tevens het officiële startpunt van de tuinenroute en is tijdens het gehele weekend geopend als informatiepunt. Bovendien kunnen bezoekers de prachtige 17de-eeuwse inrichting bewonderen. De aangegeven route zoals opgenomen in de folder is slechts een indicatie. Je kunt de tuinen ook gerust in willekeurige volgorde bezoeken. Met het oog op spreiding van de bezoekers is dit zelfs aan te raden. Honden worden nergens toegelaten.

Foto: Peter Urbanus