Crowdfunding voor creatieve broedplek Middelburg

Stichting Badhuis Middelburg wil een eigen pand kopen en zoekt daarvoor investeerders door middel van crowd funding. Dat doet de stichting om de toekomst te bestendingen en blijvend betaalbare werkplekken te kunnen bieden aan ZZP’ers in de kunst- en cultuursector, aldus voorzitter Martien Luteijn.
Als de stichting een pand koopt, betekent dat onder andere onafhankelijkheid van ongunstige huurontwikkelingen, ruimte voor bescheiden uitbreiding en gelegenheid om jonge ZZP’ers op hun eigen voorwaarden te verwelkomen en ondersteunen in hun beroepspraktijk. Het pand is dus geen investeringsobject, maar als stabiele basis voor een klein maar fijn instituut. Iedereen kan hieraan bijdragen door geld te investeren in het nieuwe Badhuis.

De plannen voor de aankoop van een nieuw pand zijn al concreet. Het Badhuis heeft het oude bedrijfspand van Pluk de Dag aan Korte Geere 20 op het oog. Daar is alle ruimte voor werkplekken, vergaderstekken én een uitnodigende publieksruimte aan de straatkant. Ideaal voor workshops, inloopavonden met vakgenoten of geïnteresseerd publiek en andersoortige ontmoetingen. Ruim 71 procent van de financiering is al toegezegd.

Beeld: Natasha Poposka-de Bats