Lokale Partij Middelburg zegt vertrouwen op in fractievoorzitter Bram de Buck

De fractie van de Lokale Partij Middelburg (LPM) zegt het vertrouwen op in fractievoorzitter Bram de Buck. ‘vanwege een verschil van inzicht over de invulling van de rol als fractievoorzitter’. Raadslid Jesse Aarnoutse wordt de nieuwe fractievoorzitter. Bram de Buck gaat verder als onafhankelijk raadslid.

In een persbericht schrijft de LPM: “Er is een verschil van inzicht over de invulling van de rol als fractievoorzitter tussen de fractie en de heer De Buck. Pogingen om dit verschil te overbruggen, leidden niet tot de gewenste uitkomsten. Na een lang en zorgvuldig proces besloot de fractie unaniem dat de heer De Buck niet langer het vertrouwen heeft. We hebben hem verzocht aan te blijven als raadslid voor de LPM. De heer De Buck heeft aangegeven dat hij op persoonlijke titel verder gaat en zich afsplitst van de Lokale Partij Middelburg. We wensen hem veel wijsheid toe.”

‘Geen verbetering’

Jesse Aarnoutse wordt de nieuw fractievoorzitter. Hij is al negen jaar namens de LPM actief in de lokale politiek, waarvan zes jaar als raadslid. Hij reageert op de ontstane situatie. “Bram heeft twee jaar geleden het fractievoorzitterschap overgenomen, nadat de oprichter van onze partij Piet Kraan was overleden. Daar zijn we Bram dankbaar voor. Maar in de loop van de tijd bleek zijn manier van leidinggeven niet wat wij ervan hadden verwacht. Daar zijn we met hem over in gesprek gegaan, maar dat leidde niet tot verbetering.”

Een andere reden om afscheid van De Buck als fractievoorzitter te nemen, is de verjonging die de LPM wil doorvoeren. Aarnoutse: “Bram is niet meer de jongste. Met het oog op de toekomst leek ons een jongere fractievoorzitter gepast. Daar wilde Bram niets van weten.”

Volgens Aarnoutse waren en geen politieke verschillen van inzicht. De Buck geeft zijn raadszetel niet terug aan de LPM en blijft aan als onafhankelijk raadslid. Van zetelroof wil Aarnoutse niet spreken: “We zijn een zetel kwijt, maar om dat zetelroof te noemen gaat me een stap te ver.”

‘Verjonging is een illusie’

Bram de Buck wil niet al te veel over de situatie zeggen. “De fractie heeft achter mijn rug om besloten dat ik moest vertrekken als fractievoorzitter. Ik was daarbij niet aanwezig. Dus het klopt niet dat het een unaniem besluit was, want ik was toen nog lid van de fractie en het mag duidelijk zijn dat ik het er niet mee eens ben.”

Over de voorgestane vernieuwing van de LPM zegt hij: “Dat is een illusie. Onze kiezers zijn helemaal niet jong en zullen dat niet worden ook.”

Foto: Bram de Buck (Gemeente Middelburg)