ADRZ schaft nieuw koppelbed aan van ontvangen geld van de Ride for the Roses

De afdeling Oncologie van Adrz heeft afgelopen weekend een cheque ter waarde van € 7443,- ontvangen van de DELTA Ride for the Roses. Dat meldt de ADRZ op hun facebookpagina.

Afgelopen weekend was de Ride for the Roses in Zeeland. De DELTA Ride for the Roses is hét fietsevenement voor jong en oud. Met één gemeenschappelijk doel: een versnelling in kankeronderzoek teweegbrengen. Of je nu 25 kilometer fietst op de stadsfiets met je kinderen, of 120 kilometer aflegt op de racefiets in het grootste peloton van Nederland, iedereen kan meedoen. Samen, op weg naar een wereld met minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor mensen met en na kanker.

Dit jaar is er een record bedrag opgehaald met dit evenement. Organisator Henk Remijnsen is zeer tevreden met het opgehaalde bedrag. Hij zegt bij Omroep Zeeland: “We hadden als doelstelling 250.000 euro, we zitten daar 50.000 euro boven. Dus het weekend is meer dan geslaagd.” Deelnemers hebben zich veelvuldig laten sponsoren door familie, vrienden, buren. “Dan zie je dat vele kleintjes een grote kunnen maken.”

Het ADRZ gaat het geld goed gebruiken! De afdeling gebruikt dit bedrag voor de aanschaf van een ✨ 𝐤𝐨𝐩𝐩𝐞𝐥𝐛𝐞𝐝 ✨ op de afdeling Oncologie. Een koppelbed is een speciaal bed dat naadloos aansluit op het bed van de patiënt. Zo kan er dus iemand naast de patiënt liggen, of slapen.

Foto: ADRZ