Piet Minderhoud uit Westkapelle wint Eef Bosch-van de Kolkprijs voor streekdrachten

Piet Minderhoud uit Westkapelle heeft de Eef Bosch – van de Kolk prijs 2023 gewonnen! Dat is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt voor streekdracht.

De Stichting Nederlandse Volksklederdrachten ‘Collectie Koningin Wilhelmina’ reikt periodiek de ‘Eef Bosch-van de Kolkprijs voor streekdrachten’ uit. De prijs, een bedrag van €3000,- een onderscheiding en een laudatio, wordt toegekend voor het stimuleren van het behoud, de studie en kennisoverdracht van streekdrachten.

Volgens de jury van de Eef Bosch- van de Kolkprijs voor streekdrachten verdient Piet Minderhoud de prijs op ‘buitengewone wijze’. “De jury is van mening dat de drie criteria voor de prijs: behoud, studie en kennisoverdracht van de streekdrachten door Piet Minderhoud op buitengewone wijze worden vervuld en daarom komt de Bosch-van de Kolkprijs 2023 hem volkomen toe.

In 2002 werd de prijs ook al uitgereikt aan Zeeuwse deelnemers. Toen won De Stichting De Zeeuwse Klederdrachten de prijs, voor het standaardwerk De Zeeuwse streekdrachten 1800-2000.

Foto: Juwelier Minderhoud