Zeeuwse millieustraten een dag dicht

Was je juist van plan om aanstaande dinsdag je groenafval of andere rommel en afvalstoffen naar een milieustraat te brengen? Dan kun je het beter anders inplannen: dinsdag 13 juni is geen enkele Zeeuwse milieustraat geopend.

Woensdag zijn ze allemaal weer gewoon toegankelijk. Maar waarom deze sluiting van één dag en waarom allemaal tegelijk? ‘We gaan op excursie’, vertelt Paul Marinissen, directeur van de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD), ‘met alle milieustraatbeheerders bezoeken we diverse bedrijven en verwerkers van de op onze milieustraten gescheiden ingezamelde afvalstoffen.’ Een nuttige dag dus, want ook medewerkers van milieustraten moeten weten wat er met al het afval dat dagelijks wordt gebracht, gebeurt.

Marinissen: ‘We gaan naar Quatra in Eksaarde, België, waar onze frituurvetten en oliën verwerkt worden, daarna naar de collega’s van SAVER/De Kringloper in Roosendaal waar we hun nieuwe milieustraat en Circulair Ambachtscentrum bekijken en daarna naar Kempenaars Recycling (ook Roosendaal) waar ons oudpapier/karton en harde kunststoffen verwerkt worden.

Deze studiedag zorgt ervoor dat we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn.’Dat de milieustraten een dag gesloten zijn, heeft niets te maken met het aangekondigde pasjessysteem dus. ‘Dat wordt op zijn vroegst eind 2023 en daarvoor hoeven de milieustraten niet dicht.’

 Door: Tineke Kerste, GO-RTV