Zeeuwse acts met ambitie gezocht voor deelname Popaanzee ACADEMY

Acts uit Zeeland die zich verder willen ontwikkelen op muzikaal gebied en verder willen komen in de landelijke muziekindustrie, kunnen zich tot 31 januari 2024 aanmelden voor Popaanzee ACADEMY.

Daarmee maken zij kans geselecteerd te worden voor een jaar lang begeleiding door professionals uit het regionale en landelijke popcircuit. Aanmelden kan via www.popaanzee.nl.

Popaanzee ACADEMY is een ontwikkeltraject, bedoeld voor muzikale acts die serieuze stappen willen maken in hun muzikale carrière. Deelnemers krijgen verschillende masterclasses op het gebied van publishing, boekingen, releasemanagement en artist branding. Op basis van een bandplan wordt een passende coach uit de muziekindustrie aan de act gekoppeld, die helpt met het nemen van verdere stappen in de muzikale carrière. Gedurende De Zeeuwse Festivalzomer maken de acts kans op optredens op verschillende festivals tijdens de Popaanzee Zomertour (zoals Klomppop, Concert at Sea, Vestrock en Zeeland Nazomerfestival). Het traject wordt afgesloten met een eigen clubshow in een professioneel poppodium.

Vanaf 2024 werkt Popaanzee nog nauwer samen met de twee professionele poppodia in Zeeland (De Spot in Middelburg en ’t Beest in Goes). Zij zullen in de individuele trajecten een aandeel hebben bij de begeleiding van de artiesten, maar ook bij het faciliteren van activiteiten.

De voorwaarden voor het aanmelden zijn: de act is Zeeuws, heeft aantoonbare Zeeuwse roots of een andere connectie met Zeeland en wil (pro)actief investeren in haar ontwikkeling. De act moet over een eigen repertoire beschikken en heeft de nodige muzikale kilometers gemaakt. Alle genres zijn welkom: van pop tot rock en van metal tot hiphop.

Een commissie van programmeurs van poppodia en festivals uit Zeeland/Noord-Brabant selecteert uit de aanmeldingen drie acts. Aanmelden kan tot 31 januari 2024 via www.popaanzee.nl.

De Toegift (2020) werd na deelname geselecteerd voor Popronde, werd beoordeeld als beste act van Noorderslag ‘23 en rondt begin 2024 de succesvolle eerste tour af. Bas de Meijer (2019) werd gecoacht door producer Skiggy Rapz, die later zijn album produceerde en zorgde voor een samenwerking met Diggy Dex. Punkrockformatie Rites (2020) wilde zich richten op een breder publiek, werd na het traject geselecteerd voor Popronde en tekende bij een platenlabel in Nederland en Duitsland, waarop een tour volgde.

Popaanzee is de popkoepel in Zeeland. Naast het aanjagen van talentontwikkeling en het coördineren van eigen trajecten is Popaanzee vraagbaak, partner en verbinder voor zowel makers als mogelijkmakers in de Zeeuwse popscene. De coördinatie van popkoepel Popaanzee is in handen van ZB Bibliotheek van Zeeland.