VVD Vlissingen wil maatregelen tegen North Sea Port wegens loslaten katten

De VVD in Vlissingen wil van het college van burgemeester en wethouders (B&W) weten welke actie het gaat nemen richting North Sea Port (NSP), omdat de haven 23 katten op het oude Thermphos-terrein heeft gevangen en elders in de stad weer heeft losgelaten.

De katten op het Thermphos-terrein werden tot dan gechipt, gecastreerd en gevoed door de stichting Scheldekat, totdat ze naar een baasje konden. NSP, de eigenaar van het terrein, heeft naar nu blijkt vorig jaar de katten gevangen om de meeuwenkolonies in de haven te beschermen. Volgens een woordvoerder van NSP is dat gelukt. Overleefde in 2021 en 2022 geen enkel meeuwenkuiken, vorig jaar gebeurde dat wel. NSP heeft de katten vervolgens weer losgelaten in het gebied rond het NS-station.

Marleen Drijgers van Stichting Scheldekat is verontwaardigd over de handelwijze van NSP. Zij is bang dat de beesten nu gedwongen worden om te gaan zwerven. Dat is ook de vrees van de VVD. De partij wil weten of B&W ervan wist dat NSP de katten had gevangen en op een andere plek weer had losgelaten. Als dat het geval is, wil de partij weten waarom de gemeente hiermee heeft ingestemd. Als de gemeente van niets wist, dan hoort de VVD graag wat ze ervan vindt dat er nu een groot aantal katten zwerft door Vlissingen.