Vlissingen roept inwoners op mee te doen aan Nederlands Kampioenschap Tegelwippen

De gemeente Vlissingen doet mee aan het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen 2024. Inwoners kunnen hun ‘gewipte’ tegels melden op de landelijke website, waar de score per deelnemende gemeente bijgehouden wordt.

Het uiteindelijke doel is te komen tot een meer klimaatbestendige, natuurlijke en groene leefomgeving. Verstening van de bebouwde omgeving zorgt voor hittestress in de zomer en problemen met de hemelwaterafvoer. Doordat water dan direct naar het riool stroomt, in plaats van dat het in de bodem kan trekken, ontstaan daar problemen. Daarom doen steeds meer gemeenten mee aan vergroeningsacties. Tegelwippen is daar een van.

Als onderdeel van de landelijke actie is ook de Zeeuwse tegelstrijd losgebarsten: het Zeeuws Kampioenschap Tegelwippen. Tijdens deze editie doen alle Zeeuwse gemeenten mee. Zij gaan de strijd aan met één doel: de meeste tegels wippen. De actie duurt tot en met 31 oktober. In deze periode worden verschillende aanvullende acties georganiseerd door gemeenten voor inwoners. Volgens wethouder Jeroen Portier komt er dit jaar ook een actie met een ’tegeltaxi’, die verwijderde tegels kosteloos zal afvoeren. Er wordt wel een maximum aan het aantal af te voeren tegels per tuin gesteld.

Foto: Peter Urbanus