Vier arrestaties vanwege schietpartijen in Vlissingen

In Vlissingen zijn dinsdag 28 mei vier mannen opgepakt in verband met de schietpartijen van de afgelopen weken. Het lijkt erop dat conflicten in het criminele milieu aanleiding zijn geweest voor het geweld. Dat meldt HV Zeeland.

De stad werd de afgelopen tijd opgeschrikt door meerdere beschietingen en een steekpartij. Volgens een woordvoerder onderzoekt de politie de eventuele betrokkenheid van de mannen bij meerdere schietpartijen dit jaar in het Vlissingse Middengebied. De verdachten zijn 20, 23, 25 en 28 jaar oud. Ze komen allemaal uit Vlissingen. Twee van de vier worden verdacht van poging moord of doodslag en alle vier de mannen worden verdacht van het bezit van vuurwapens, zo meldt de politie.  Ze zijn voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht.

Vier locaties

Volgens de politie is op vier locaties een doorzoeking gedaan. De doorzoekingen vonden plaats in een rijtjeshuis aan de Bloemenlaan, flats aan het Van Houtenplein en de Van Raaltestraat. De vierde inval was bij de Koudenhoek. Bij de parkeerplaats aan het Sportpad werd een personenauto in beslag genomen. Datzelfde gebeurde met een voertuig in de Bloemenlaan. 

Opsporing Verzocht

​De politie besteedde dinsdagavond in Opsporing Verzocht specifiek aandacht aan een schietpartij op zaterdagmiddag 17 februari van dit jaar in de Ribesstraat. Daarbij werd vanuit een rijdende auto richting een man werd geschoten. Dit gebeurde op een paar meter van een speeltuintje waar op dat moment ook kinderen speelden. De kogels raakten drie woningen. Er lijkt volgens de politie een ruzie in het criminele milieu te worden uitgevochten, met grote risico’s voor toevallige voorbijgangers.

Foto: Politie Zeeland