Verwarde man opgepakt door arrestatieteam in woning Middelburg

Een verwarde man is maandagmiddag in zijn woning aangehouden door het arrestatieteam. Hierbij raakte de man gewond.

De melding kwam binnen even rond 12:00 uur vanuit de Stadhouderslaan in Middelburg. Toen was er sprake dat er een verwarde man in zijn woning de gaskraan had opengedraaid. De politie had de straat en omgeving van de woning direct afgezet met linten voor de veiligheid. Een brandweerteam en ambulance stonden in de nabije omgeving stand-by voor ondersteuning.

Ook werd het arrestatieteam en een QRT (Quick Responder team) uit Rotterdam ingezet bij deze melding. Het QRT team heeft twee taken. Zij komen in actie bij geweldsincidenten met mogelijk meerdere slachtoffers en een (vermoeden van) terroristische aanslag en bij incidenten met gevaarlijke stoffen.

Het arrestatieteam betrad rond 13:45 de woning van de man. Ook het responderteam van de brandweer ging mee naar binnen, om direct de gaskraan dicht te kunnen draaien. Bij het binnentreden troffen de politie de man aan. Deze is bij de aanhouding gewond geraakt. Een ambulance heeft de man onderzocht, en met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis onder begeleiding van de politie.

Na het incident werd de afgezette locatie opgeheven. Het incident trok veel bekijks van een paar honderd omstanders. Deze werden op grote afstand gehouden in verband met veiligheidsrisico’s. Door het binnentreden van het arrestatieteam raakte onder andere de voordeur zwaar beschadigd. Na de aanhouding heeft de recherche nog onderzoek gedaan in de woning.