These Wicked Rivers rockt in de Piek

De Britse rockband These Wicked Rivers laat 26 april de Piek op z’n grondvesten schudden. Met blues doordrenkte hardrock in de traditie van The Cult, Black Crowes en Rival Sons.

These Wicked Rivers, opgericht in 2014, is Derby’s aanvulling tot de nieuwe golf van rock-‘n-roll die door het Verenigd Koninkrijk raast. Met invloeden van onder meer Black Stone Cherry en Rival Sons heeft de band sinds hun oprichting behoorlijk wat impact gemaakt, waarbij hun met blues doordrenkte moderne rock gestaag lof kreeg voor hun moedige liveoptredens in het Verenigd Koninkrijk.

Het ensemble kreeg in 2015 een hele reeks positieve recensies voor hun debuut-EP ‘The Enemy’, en volgde deze op met ‘II’ uit 2017, waardoor ze aandacht kregen in de opkomende Britse rockscene en ook werden uitgezonden op Planet Rock-radio. Debuutalbum ‘Eden’ werd uitgebracht in mei 2020 en kreeg nieuwe niveaus van lovende kritieken, waaronder een ‘High Hopes’-functie van Classic Rock Magazine en een felbegeerde ‘Track of the Week’-onderscheiding.

Ook in het livecircuit hebben de mannen een steeds groeiende schare fans dankzij support van Massive Wagons, Those Damn Crows, Kris Barras en Hayseed Dixie en door opvallende optredens te spelen op festivals als Planet Rockstock, Steelhouse Festival, Stonedead. Festival en reuzen van rock.

Aanvang 21 uur. Tickets 10 euro voorverkoop en 13 euro aan de deur.