Hedendaags klassiek op Mostly Modern Festival in Middelburg

Van 23 tot en met 28 april vindt in de Concertzaal Middelburg het Mostly Modern Festival (MMF) plaats. MMF is een jaarlijks componistenfestival dat is geïnspireerd op het voormalige Nieuwe Muziek Festival uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Jonge componisten van over heel de wereld strijken neer in Middelburg en krijgen zo de kans hun werken te laten horen. De focus ligt op nieuwe muziek van nog actieve componisten, aangevuld met klassieke muziek uit de 20ste en 21ste eeuw.

Speciaal voor dit festival hebben verschillende componisten een nieuw muziekstuk geschreven, dat 23 april voor het eerst werd gespeeld door een groot orkest. Een spannend moment voor de componisten want twee stukken worden uitgekozen voor het slotconcert. De readings zijn gratis toegankelijk. Van 25 t/m 28 april zijn er dagelijks concerten. Kom luisteren naar het Mostly Modern Ensemble, Dior Quartet en Mostly Modern Orchestra. Of kies voor een concert van het Neave Trio, wie in 2022 nog werd genomineerd voor een GRAMMY in de categorie Beste kamermuziek/klein ensemble.

Op zaterdag 27 april heb je ook de kans om aanwezig te zijn bij een uniek evenement van de Foodcurators. In de Oostkerk organiseren zij een vier gangen diner wat wordt gecombineerd met muziek en dans.

Wil je één of meer evenementen bijwonen? Kijk dan op mmfnl.nl voor meer informatie en tickets. Gebruik de code DVQWZPMAE bij het afrekenen voor 10 procent korting.