Theater DeuX speelt ‘Doek’ in diverse theaters in Zeelan

Theater DeuX gaat touren met ‘DOEK’ in 3 verschillende theaters vanaf 11 november 2023. ‘Doek’, geschreven door Maria Goos, had een succesvolle première in juni 2023 in het Minitheater.


Het is een komedie om van te smullen voor het publiek én voor de spelers. Een ongegeneerd kijkje in de keuken van de wereld van acteurs, waarin alles een illusie is maar echt moet lijken.
Middelburg – Minitheater, Verwerijstraat 53: kaartverkoop via www.middelburgsminitheater.nl
zaterdag 11 november / 20.00 uur
zondag 12 november / 14.30 uur
zaterdag 18 november / 20.00 uur
zondag 19 november / 14.30 uur


Vlissingen – Scheldehof, Peperdijk 263: kaartverkoop via https://eventix.shop/ngukyvsx
vrijdag 24 november / 20.00 uur
zondag 26 november / 14.30 uur
vrijdag 1 december / 20.00 uur


Een groot deel van de opbrengst van de voorstellingen die gespeeld worden in het Scheldehof theater gaan
naar de “Stichting vrienden hospice WVO Zorg”. De stichting wil het verblijf in het hospice zo prettig mogelijk te maken en ondersteunt het hospice in
financiële en materiële zin. U kunt de stichting ondersteunen door zelf vriend te worden van het hospice van
WVO Zorg! Meer informatie vriendenhospice@wvozorg.nl

Het is drie weken voor de première als de zoveelste tegenspeler van Richard van Berkhove vertrekt. Het grillige humeur in combinatie met overmatig drankgebruik van de acteur jaagt zijn toneelpartners stuk voor stuk gillend de gordijnen in. Eigenlijk is er maar één vrouw die de grote Richard van Berkhove aan kan.
Ooit studeerde actrice Lies Oorthuizen met hem af aan de toneelschool met hetzelfde stuk dat nu op springen staat. Daarna schitterden ze samen jarenlang op het toneel als het perfecte acteurskoppel. Tot Lies haar toneelcarrière aan de wilgen hing en aan de Franse Rivièra ging wonen.
Onder bepaalde voorwaarden is zij bereidt om het stuk te komen redden. Dat is het begin van een steekspel tussen twee mensen die elkaars liefste vijanden zijn. Of ze de eindstreep halen is nog maar de vraag, misschien valt het doek al vóór de première.
Als dat het geval mocht zijn krijgt u een tegoedbon voor een voorstelling naar keuze in dit theater.
Maar vooralsnog presenteren wij vol goede moed het toneelstuk ‘Doek’!