Steun provincie voor jeugd en cultuur

Gedeputeerde Staten hebben besloten vier projecten uit de Impuls Jongerencultuur te subsidiëren. Het is de vierde toekenning uit de tweede openstelling . Het gaat om een bedrag van in totaal 123.076 euro. Ook twee Walcherse initiatieven krijgen subsidie.

De Vlissingse Oratoriumvereniging ontvangt 900 euro voor het projectvoorstel ‘King Arthur, een semi-opera van Henry Purcell’. Studenten van het Fontys Academy of the Arts, University College Roosevelt, Souvenir Jeugdkoor en Vrije School Vlissingen krijgen hierbij de kans zich onder professionele begeleiding in theater en muziek te ontwikkelen. Tussen 11 en 15 december 2024 zullen op drie verschillende locaties de semi-opera opgevoerd worden.

Stichting Bruisend Zeeland ontvangt 24.076 euro voor het project ‘Bevrijdingsfestival Zeeland 2024’. Hiervan worden op het Bevrijdingsfestival een reeks professioneel begeleide muzikale workshops voor jongeren georganiseerd. Denk hierbij aan instrumentbeheersing, songwriting, vocale technieken en podiumperformance. Aanvullend krijgen jongeren een eigen extra podium waar ze vrij kunnen optreden en uitingen van verschillende vormen van artistieke expressie zoals muziek, dans en spoken word met het publiek van het bevrijdingsfestival kunnen delen.