Sinistere wandelingen door Middelburg met Jan J.B. Kuipers

Ook in 2024 voert schrijver en ex-stadsdichter Jan J.B. Kuipers groepen belangstellenden langs sinistere, spookachtige en geheimzinnige plekken in Middelburg. Deze al sinds 2016 bestaande vertelwandeling duurt ongeveer twee uur en doet dertien en meer spannende locaties aan in de noordelijke en westelijke binnenstad.

De route begint en eindigt op de Markt. Het wordt weer een tocht ‘vol griezel en groteske, sagen en schavotten, horror en historie’. Kuipers vertelt met liefde over monniken, pestlijders, engelen en moordenaars, en over de ijselijke regenten van Middelburg. Stokoude geschiedenis en pijnlijk recente verhalen: van het hostiewonder, het bombardement dat geen bombardement was tot een lugubere vondst in een bushokje.

Tijdens het coronatijdperk heeft de wandeling een tijdje stilgelegen, maar sindsdien heeft Kuipers deze ghostwalk weer opgepakt, vooral omdat er vraag naar was.’ De wandelaars bepalen zelf het tijdstip van hun wandeling. Ook een kortere duur en route is mogelijk.

Jan J.B. Kuipers publiceerde ongeveer 85 boeken, veelal over historische onderwerpen. Veel werk betreft de provincie Zeeland. Maar hij is ook actief als fictieschrijver van onder meer fantastiek en literair werk.

Groepen tot en met 12 personen betalen 159 euro en groepen van 13 tot maximaal ongeveer 20 personen 249 euro. Boeken kan via jjbkuipers@hotmail.com of hmddekker@zeelandnet.nl