Schuurbrand eindigt in woningbrand Middelburg

Het begon als een schuurbrand, maar eindigde in een woningbrand waarbij twee huizen schades opliepen. Dat gebeurde vrijdagmorgen aan de Wijdaustraat in Middelburg.

Rond 11:40 werd de brandweer opgeroepen voor een schuurbrand aan de Wijdaustraat. Eenmaal ter plaatse bleek de brand al te zijn overgeslagen naar de woning. Hierop is er opgeschaald naar middelbrand. Nog een tankautospuit kwam ter plaatse om te helpen.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland waren rond 11:57 de grootste vlammen al gedoofd. Wel moest er nog gezocht worden naar plaatsen waar eventueel nog vuurresten zaten. De brand is wel uitgebreid naar de naastgelegen woning. De eigenaar van die woning heeft bij een bluspoging rook ingeademd. Deze is door een toegesnelde ambulance, voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

De brandweer heeft op zolder nog een kat weten te redden. Stichting Salvage zal de bewoners helpen bij het afhandelen van de schades aan beide woningen. Volgens de VRZ kon om 12:13 sein “brand meester” worden gegeven. Ten tijde van de brand was de straat enige tijd afgesloten geweest.